Cancer

Laptele cancerigen? - Toate drumurile duc la ... Studiul China (II)

  • Posted on: 19 June 2017
  • By: admin

În prima parte a acestei analize (care poate fi lecturată aici) am prezentat câteva obiecţii pe care studiile experimentale efectuate şi publicate de T.C. Campbell le ridică vizavi de afirmaţia pe care o face în cartea „Studiul China” cu privire la caracterul cancerigen al cazeinei. 

Laptele cancerigen? - Toate drumurile duc la ... Studiul China! (I)

  • Posted on: 19 June 2017
  • By: admin

Lista de rezultate obţinută la o simplă căutare pe Google cu sintagma „lapte cancerigen” sau „lapte cancer” ne trimite la o mulţime de pagini de pe care aflăm informaţii care mai de care mai terifiante.  Pe primul website suntem avertizaţi că dacă „consumăm 3 pahare de lapte pe zi ... avem mari şanse să suferim atât de osteoporoză, cât şi de cancer şi de alte nenumărate boli”.

Amigdalina - “vitamina” care ucide cancerul

  • Posted on: 24 January 2016
  • By: admin

Amigdalina pe Internet

Pe o multitudine de website-uri amigdalina, numită și vitamina B17 sau laetril, este prezentată ca o "descoperire revoluționară, ascunsă de companiile farmaceutice" fiind promovată ca remediu cu eficacitate neîndoielnică atât în prevenirea cât și în tratarea cancerului, inclusiv la pacienți în stadii avansate ale bolii. Edward Griffin, unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai vitaminei B17 susține că boala canceroasă este de fapt o tulburare cauzată de consumul insuficient de amigdalină, tot așa cum scorbutul este cauzat de lipsa de vitamina C sau pelagra de lipsa vitaminei PP.[1] Promotorii amigdalinei susțin că aceasta este un agent vegetal a cărui acţiune antitumorală a fost cunoscută în mod empiric de mulţi ani și că în ultimele decenii efectele benefice asupra pacienților cu boli canceroase au fost dovedite prin studii clinice efectuate de medici cu reputație, specialiști în terapie metabolică.

Cancerul bronhopulmonar

  • Posted on: 23 January 2016
  • By: admin

Cancerul de plamâni era practic necunoscut la începutul secolului al XX-lea, dar începând cu anii 1950 a devenit prima cauză de deces prin cancer la bărbaţi. În 1988, cancerul de plămâni a contribuit cu 35% din totalul deceselor datorate cancerelor la bărbaţi (următoarele forme fiind cancerul de colon şi de prostată, fiecare contribuind cu câte 6%).

Cancerul mamar

  • Posted on: 23 January 2016
  • By: admin

Cancerul de sân, numit şi cancer mamar, este o tumoră malignă care apare la nivelul glandelor mamare. Există mai multe tipuri de cancer de sân, marea majoritate a acestora fiind carcinoame ductale sau lobulare.
Cancerul de sân apare în marea majoritate a cazurilor la femei. Bărbaţii pot fi afectaţi dar mult mai rar. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei.
În România, incidenţa cancerului de sân la femei s-a dublat în ultimele două decenii. Peste 50% din cazuri sunt depistate în stadiile avansate ale bolii.