Informare

Laptele cancerigen? - Toate drumurile duc la ... Studiul China (II)

 • Posted on: 19 June 2017
 • By: admin

În prima parte a acestei analize (care poate fi lecturată aici) am prezentat câteva obiecţii pe care studiile experimentale efectuate şi publicate de T.C. Campbell le ridică vizavi de afirmaţia pe care o face în cartea „Studiul China” cu privire la caracterul cancerigen al cazeinei. 

Laptele cancerigen? - Toate drumurile duc la ... Studiul China! (I)

 • Posted on: 19 June 2017
 • By: admin

Lista de rezultate obţinută la o simplă căutare pe Google cu sintagma „lapte cancerigen” sau „lapte cancer” ne trimite la o mulţime de pagini de pe care aflăm informaţii care mai de care mai terifiante.  Pe primul website suntem avertizaţi că dacă „consumăm 3 pahare de lapte pe zi ... avem mari şanse să suferim atât de osteoporoză, cât şi de cancer şi de alte nenumărate boli”.

Observaţii pe marginea unui interviu despre vaccinuri

 • Posted on: 26 September 2016
 • By: admin

Titlul interviului: “Vaccinarea – necesitate sau abuz? Interviul meu cu prof. dr. Pavel Chirilă”
Interviul a fost realizat de Cristela Georgescu şi este disponibil online la foarte multe adrese. Textul întrebărilor şi răspunsurilor pe care le citez şi comentez mai jos au fost preluate integral (inclusiv greşelile de ortografie), de aici.

Povestea unui filtru de apă

 • Posted on: 14 August 2016
 • By: admin

Cum să rezişti dezinformării cu multă ştiinţă şi un grăunte de... umor

Într-o noapte întunecoasă, când se pornise o furtună zdravănă, un domn bine îmbrăcat bătu la uşa mea. Se prezentă şi mă întrebă daca sunt interesat de sănătatea mea. Iniţial am fost tentat să-l reped: "Chiar deloc. Prefer să fiu bolnav". Dar gândindu-mă mai bine l-am poftit în casă. 

Amigdalina - “vitamina” care ucide cancerul

 • Posted on: 24 January 2016
 • By: admin

Amigdalina pe Internet

Pe o multitudine de website-uri amigdalina, numită și vitamina B17 sau laetril, este prezentată ca o "descoperire revoluționară, ascunsă de companiile farmaceutice" fiind promovată ca remediu cu eficacitate neîndoielnică atât în prevenirea cât și în tratarea cancerului, inclusiv la pacienți în stadii avansate ale bolii. Edward Griffin, unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai vitaminei B17 susține că boala canceroasă este de fapt o tulburare cauzată de consumul insuficient de amigdalină, tot așa cum scorbutul este cauzat de lipsa de vitamina C sau pelagra de lipsa vitaminei PP.[1] Promotorii amigdalinei susțin că aceasta este un agent vegetal a cărui acţiune antitumorală a fost cunoscută în mod empiric de mulţi ani și că în ultimele decenii efectele benefice asupra pacienților cu boli canceroase au fost dovedite prin studii clinice efectuate de medici cu reputație, specialiști în terapie metabolică.

Câteva informaţii elementare şi esenţiale despre vitamina B12

 • Posted on: 22 January 2016
 • By: admin

Dacă ar fi să luăm în considerare tot ce circulă pe net, am putea crede că vitamina B12 este prezentă în produsele fermentate cum sunt varza murată sau borşul, berea, tătăneasca şi diverse alge, în frunte cu spirulina. Desigur, pe măsură ce ne familiarizăm cu Internetul şi învăţăm din experienţă, ne dăm seama că multe surse din spaţiul virtual sunt lipsite de credibilitate. Din nefericire, uneori, separarea grâului de pleavă sau neghină, cere un efort considerabil şi o investiţie de timp pe care nu toţi ne-o putem permite. Având în vedere toate aceste aspecte, articolul de faţă, încearcă să ofere, pe baza unor surse riguros selectate, răspunsuri la cele mai elementare şi esenţiale întrebări despre vitamina B12.  

Care este rolul vitaminei B12 în organism

Vitamina B12 are un rol esenţial în sinteza ADN-ului şi prin aceasta în formarea globulelor roşii, în metabolismul unor acizi graşi necesari sintezei şi menţinerii învelişului de mielină al celulelor din sistemul nervos şi în metabolismului acidului folic.  

Când şi cum să folosim antibioticele

 • Posted on: 22 January 2016
 • By: admin

Scopul Zilei Europene de Informare despre Antibiotice este de a accentua importanţa folosirii responsabile a antibioticelor prin renunţarea la administrarea nenecesară a antibioticelor şi prin încurajarea populaţiei de a respecta indicaţiile medicului de familie sau de specialitate despre utilizarea antibioticelor într-un mod corect.
 
Când trebuie să iau antibiotice?

Obezitatea - dincolo de mituri

 • Posted on: 22 January 2016
 • By: admin

Obezitatea este una dintre cele mai actuale şi mai grave probleme de sănătate publică cu care se confruntă lumea contemporană. Cauzele ale obezităţii au fost intuite încă din antichitate. Ipoteza excesului alimentar şi a sedentarismului fiind formulată de mulţi medici şi filozofi din vechime.