Vegan

Câteva informaţii elementare şi esenţiale despre vitamina B12

  • Posted on: 22 January 2016
  • By: admin

Dacă ar fi să luăm în considerare tot ce circulă pe net, am putea crede că vitamina B12 este prezentă în produsele fermentate cum sunt varza murată sau borşul, berea, tătăneasca şi diverse alge, în frunte cu spirulina. Desigur, pe măsură ce ne familiarizăm cu Internetul şi învăţăm din experienţă, ne dăm seama că multe surse din spaţiul virtual sunt lipsite de credibilitate. Din nefericire, uneori, separarea grâului de pleavă sau neghină, cere un efort considerabil şi o investiţie de timp pe care nu toţi ne-o putem permite. Având în vedere toate aceste aspecte, articolul de faţă, încearcă să ofere, pe baza unor surse riguros selectate, răspunsuri la cele mai elementare şi esenţiale întrebări despre vitamina B12.  

Care este rolul vitaminei B12 în organism

Vitamina B12 are un rol esenţial în sinteza ADN-ului şi prin aceasta în formarea globulelor roşii, în metabolismul unor acizi graşi necesari sintezei şi menţinerii învelişului de mielină al celulelor din sistemul nervos şi în metabolismului acidului folic.